Борис Бонев от групата на ПП/ДБ-Спаси София призова партиите на разум. Това

...
Борис Бонев от групата на ПП/ДБ-Спаси София призова партиите на разум. Това
Коментари Харесай

Бонев: Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да има, само разговори за политики и за председател на СОС

Борис Бонев от групата на ПП/ДБ-Спаси София призова партиите на разсъдък. Това стана откакто Столичният общински съвет не съумя да избере ръководител за втора поредна седмица.

По думите му разговорите с партиите ще бъдат за политики, както и за ръководител на СОС, заяви Новини.бг.

 

" Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим. Ще водим диалози за политики ", съобщи Бонев.

 

И през днешния ден Столичният общински съвет не съумя да избере собствен ръководител след две галасувания. На балотаж се явиха претендентът ПП-ДБ-СС Борис Бонев и претендентът на Българска социалистическа партия Диана Тонова.

  

Нито един от двамата претенденти за втория най-съществен пост на " Московска " не получи нужните 31 гласа. И при двете гласувания Бонев  получи 23 гласа, а претендентът на Българска социалистическа партия Диана Тонова - 9 гласа. 

 

Нито една от политическите сили, с изключение на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София ", не припозна Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет. 

 

Факт е, че политическите групи отхвърлиха да дадат заем на доверие на Борис Бонев и не го направиха и през днешния ден, макар съботните срещи с кмета Васил Терзиев, на които отидоха представители на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и КОД.

 

Кметът на София Васил Терзиев още веднъж ще изпрати предложения до партиите в Столичния общински съвет.

 

" Очаквайте предложения и ще продължим тези диалози ", съобщи през днешния ден Терзиев.

 

Той напомни, че са били изпратени предложения до всички партии, показани в СОС. Текстът на всяка една покана е идентичен, уточни кметът. Темите също бяха ясни авансово и не е излизано отвън тях. Те бяха какви са целите, които всеки един си показва, че би трябвало да бъдат осъществени в един мандат, с цел да стартираме от това какво ни сплотява.

 

Второто нещо беше кои са значимите неща за всяка партия, които да бъдат застъпени в идващия бюджет, сподели Терзиев. Третото е тематиките, по които партиите биха показали водачество, с цел да залегнат като политики. Чак след разискването на тези точки, трябваше да приказваме за избор за ръководител и съставяне на комисии. По последните две точки не е говорено въобще, акцентира кметът Терзиев. Разговорите ни с Българска социалистическа партия, " Синя София " и " Възраждане " бяха фокусирани върху първите две точки, изясни Терзиев. Той добави, че доста би се радвал с тези, които не се е видял, диалозите да продължат.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР